Bu Baharatı Yoğurdun İçine Ekleyerek Tüketin: Beyindeki Aktiviteleri İki Kat Hızlandırıyor
1 min read

Bu Baharatı Yoğurdun İçine Ekleyerek Tüketin: Beyindeki Aktiviteleri İki Kat Hızlandırıyor

Türk mutfağında da çokça tüketilen kekikle ilgili bilinmeyenler. Kekik, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olup, soğuk algınlığı ve öksürük için doğal bir ilaçtır.

Kekik ayrıca bronşit tedavisinde de kullanılır. Kekik yağı en güçlü doğal antimikrobiyallerden biridir, bu nedenle boğaz ağrısının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

KEKİK NASIL TÜKETİLİR?

Genellikle baharat olarak yemeklere eşsiz bir tat veren kekik, farklı şekillerde de kullanılabilir. Bitkisi daha çok demlenip çay olarak tüketilirken, kekik yağı ise kozmetik ürünlere eklenir. Ağız gargaraları, merhemler ve aromaterapi yağlarında da kullanılır.

YOĞURDUN İÇİNE EKLEYİP YİYİN

Yoğurdun içerisine bir tutam kekik eklemek hafızaya ve beyne iyi geliyormuş. Araştırmacılara göre kekik bitkisi beyne iyi geliyor.

BEYNE ETKİLERİ

Kekikteki flavonoid apigenin, nöronlar arasında güçlü bağlantılar oluşturur. Bu maddenin şizofreni, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kullanımı, bilim insanları tarafından desteklenmektedir. Flavonoidler açısından zengin bir diyet beyin fonksiyonunu iyileştirir.

DW Türkçe’nin geçtiği habere göre; “Kekiğin içerisinde 2.400 etken madde var. Yan etkisi olmayan bir antibakteriyel”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir